top of page

OKE Historie

About

OKE LOGO.small.jpg.png

OKEs historie begynder i Hirtshals i 1946, hvor hun bliver bygget af Hansen & Bilde Skibs- og Bådebyggeri. Hun er én ud af ti både med en helt unik skrogform. I dag er OKE det sidste tilbageværende eksemplar af den type. Og hvilket eksemplar.. 
OKE ligger top-istandsat som ambassadørbåd i Skagen Havn som symbol på Skagens stolte maritime historie.  

Group4 - JPS.jpg

OKEs navn er et akronym skabt af hendes oprindelige ejer, Gerhard Bruun. Hans far hed Ole, hans farfar hed Karl og hans farmor hed Elise. I 1951 bliver OKE solgt til Thomas Nielsen, som primært bruger hende til sildefiskeri i havene omkring Skagen.

I 1978 bliver OKE købt af erhvervsmanden Jørgen Philip-Sørensen, som sætter hende i stand og bruger hende til privat fritidsbåd. Jørgen Philip-Sørensen var en ekstraordinært visionær forretningsmand, som forstod hvordan relationer og forretningsforbindelser trivedes i en helt særlig grad, under en tur ud i den friske havluft. På samme måde som Skagerrak og Kattegat brusende mødes og flyder sammen ved Grenen, blev forretninger skabt og fællesskaber styrket ombord på OKE. 

Familien har efter hans død i 2010 skænket OKE til Skagen Havn, så det lokale erhvervsliv og virksomheder kan få glæde af hende, og udnytte dét potentiale som Jørgen Philip-Sørensen allerede så tilbage i 1988.

Det gode skib OKE bliver ikke drevet på kommercielle vilkår. Hun er en gave til Skagen Havn til benyttelse for erhvervslivet. Indtægter fra udlån går udelukkende til at dække hendes driftsomkostninger. 

OKE er et stykke kulturarv som forbinder Skagens fortid med nutiden. Derfor er det vigtigt for OKEs direktion at så mange som muligt får øjnene op for hendes vidtstrakte benyttelsesmuligheder.

Vi ses ombord! 

37k8AeCg.jpeg
bottom of page